Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън е предложил нов четиригодишен договор на защитника Неманя Видич и седмично възнаграждение от 50 000 паунда.

От настоящият контракт на сърбина остават по-малко от две години и сър Алекс се притеснява, че отличната му форма може да привлече апетита на други тимове към него.

Представянето на Видич през годината му донесе номинация за Футболист на годината на ФИФПро заедно с още 54 играчи, сред които и българинът Димитър Бербатов.

„Силното качество на Неманя е, че той е толкова смел” – каза Фъргюсън – „Той винаги е готов да играе с глава в предни позиции, а това винаги го прави голяма заплаха. Лесно мога да го оценя с десятка през този сезон.”

„Възнамерявам да отбележа много голове през тази година” – каза Видич – „Дали те ще бъдат вкарани с глава, с крак или с корем, не ме интересува. Разбирам, че се разчита много на нашите атакуващи играчи, но трябва да се защитаваш за да печелиш мачове.”

„С Рио имаме прекрасно разбирателство и мисля, че то става все по-добро. Ние имаме за цел да запазим мрежата суха в колкото се може повече мачове”, добави сърбинът.

До загубата с 0:2 от Ковънтри за Карлинг къп защитата на Юнайтед бе изиграла пет поредни мача без допусната гол.