Бъдещето на Уес Браун в Манчестър Юнайтед е под сериозна въпросителна, след като снощи мениджърът на „червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън отряза агента на футболиста с исканията му за нов договор.

28-годишният Браун е пожелал заплата от 65000 паунда на седмица, за да приеме предложението за нов контракт с клуба, но от Юнайтед му дават с 10000 по-малко. Защитникът ще е свободен да напусне „Олд Трафърд” през лятото.

Фъргюсън заяви: „Ние му отправихме оферта. Всичко вече зависи от него, не от нас. Днес агентите държат играчите в малкото си джобче. Този факт понякога ме депресира.”

„Уес е при нас от 12-годишен, но тези неща вече не са от значение в днешно време. Футболистите са напълно подвластни на агентите си, а когато позволиш това да се случи, се стига до ситуации като настоящата,” призна сър Алекс.

В момента Браун взима по 31000 паунда на седмица, плюс още 10000 за всеки мач, в който играе. Този сезон изявите му са много стабилни, като той напълно замести контузения Гари Невил.

„Невероятно е, че след този толкова силен сезон може да ни напусне. Не бихме му направили предложение за нов договор, ако не вярвахме в него,” завърши Алекс Фъргюсън.