Сър Алекс Фъргюсън призна, че е фен на Франк Рибери и опазването на французина и Ариен Робен ще бъде ключово за успеха на Манчестър Юнайтед над Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Рибери, който отдавна се свързва с възможен трансфер на Олд Трафорд, бе похвален от мениджъра на червените дяволи преди четвъртфиналния сблъсък между двата тима в Шампионската лига.

„Робен и Рибери са тези, които дърпат Байерн напред. Те решиха толкова много мачове на тима си, така че очевидно това са играчите, които трябва да държим под око”, коментира сър Алекс.

„Рибери е добър играч и аз много го харесвам. Не съм сигурен, че е на нивото на Лионел Меси и Уейн Рууни, но определено е добър играч.”

„Робен ни си изплъзна преди време. Бяхме близко до купуването му когато играеше в ПСВ Айндховен, но Челси имаха предимство пред нас, защото бяха давали Алекс там под наем за няколко години и холандците решиха да го продадат на тях.”

„Робен е талантлив и знаем на какво е способен. Той играе отлично по дясното крило, което му дава шанс да навлиза към центъра и да стреля със силния си ляв крак, а той наистина има великолепен удар. Но смятам, че ще се справим с него. Мисля, че нашите крайни защитници са наясно с възможностите му. Спирането на Рибери и Робен ще е от огромна важност за нас”, заяви шотландецът.