Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън заяви, че съперничеството с напусналия Челси Жозе Моуриньо ще му липсва. През последните три сезона двамата водеха битка за титлата във Висшата лига, като португалецът стана шампион два пъти, а шотландецът триумфира с трофея веднъж.

„Напускането на Жозе от Челси е разочароващо от играта” – каза Фъргюсън – „Той беше чудесен за футбола и знаменит за Челси. Той внесе нещо свежо и ново в играта и аз се наслаждавах на съперничеството с него.”

„Той постигна безподобен успех там, няма съмнение. Най-голямото изпитание ще бъде за този, който ще го замести – в момента това е Аврам Грант.”

„Ще ми липсва личното ни съревнование, но какво прави за тях няма значение за нас. Трябва да се фокусираме върху нас и мача в неделя.”

„Аз му желая успех, но просто не знам какво да правя с моето вино сега”, шеговито каза сър Алекс, за вече закупената бутилка преди дербито с Челси в неделя.

Преди три години Фъргюсън се оплака от качеството на виното, което му бе поднесено от Жозе Моуриньо на Стамфорд Бридж и оттогава между двамата съществува приятна надпревара, кой ще избере по-добро питие за опонента си.