Сър Алекс Фъргюсън разкри, че се е наложило да разсее страховете на Кристиано Роналдо, за да го убеди да остане в Манчестър Юнайтед след Световното първенство миналото лято.

Португалското крило настрой срещу себе си много английски фенове, след като неговата родина отстрани водения от Свен Йоран Ериксон отбор на „трите лъва” на четвъртфиналите на Мондиала в Германия.

Роналдо намигна подигравателно към скамейката на Португалия, след като изпроси червен картон за Уейн Рууни, с което постави под съмнение бъдещето си в Манчестър Юнайтед.

Той реши да остане в Англия и след бляскав първи полусезон си извоюва и нов мегадоговор за пет години.

Фъргюсън разкри пред News of the World, че е предприел специално пътуване до Португалия, за да увери Роналдо, че ще бъде на сигурно място в Англия и няма от какво да се притеснява.

„Трябваше да летя до Португалия и да го убеждавам да остани,” заяви Фърги. „След всичко, което се случи в Германия, той бе наистина изплашен от последиците. Той имаше собствено виждане за това, което може да му се случи в Англия, но аз му казах да не се притеснява. Мисля, че това помогна за решението му да се завърне в Манчестър,” завърши шотландецът.