Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън вярва, че Лестър заслужава да спечели титлата във Висшата лига.

Легендарният треньор обяви, че „лисиците“ и техният отборен дух много му напомнят на „червените дяволи“ в годините, в които печелеха шампионата.

Лестър се намира на пет точки пред втория Тотнъм, като до края на първенството остават седем кръга.

Сър Алекс Фъргюсън определено знае как се печелят титли в Англия, след като вдигна трофея 13 пъти с Манчестър Юнайтед. От друга страна, Лестър се бореше да не изпадне през изминалия сезон, а сега е на върха.

„Идва големият тест за тях. Те трябва да осъзнаят, че могат да загубят точка или две, може да изпуснат три точки, могат да загубят мач. Но и другите ще губят точки, такава е играта. Това е трудна лига“, коментира Фъргюсън пред Sky Sports.

“Виждам само Тотнъм като някаква опасност, ако трябва да съм честно. В момента те играят по начин, който не съм виждал от тях от много години”, допълни още бившият мениджър.

„Без съмнение са най-добрият отбор през този сезон и заслужават да спечелят титлата. Човек може да си помисли, че неопитността им може да бъде проблем, но тяхната енергия и задружност ще им помогнат", коментира още Фъргюсън.

"Те спечелиха последните няколко мача с 1:0, а това са шампионски победи", каза още именитият специалист.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS