Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън коментира ситуацията със спорната дузпа, която реферът Лий Мейсън отсъди в полза на неговия тим при победата над Куинс Парк Рейнджърс с 2:0. Според шотландският наставник Ашли Йънг действително е бил в положение на засада при подаването на Уейн Рууни към него, но в никакъв случил не е симулирал задържане от страна на Шон Дери.

Телевизионните повторения обаче показаха, че отсъждането на нарушението е изключително спорно, тъй като почти няма контакт между двамата футболисти. Сър Алекс обаче категорично отхвърли възможността Йънг да е преиграл, за да спечели дузпа. „Мисля, че наистина беше в засада“, каза легендарният наставник. „Напоследък имаше доста подобни решения. Дери направи достатъчно, за да разбалансира Ашли и тъй като беше последен в отбрана, реферът нямаше избор.“

„След това почувствах, че не играхме по най-добрия начин. Това не ми хареса. Преди изгонването нашата скорост беше забележителна, играехме добре, но червеният картон разстрои играта ни“, добави Фъргюсън.