Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заповяда на Кристиано Роналдо да напусне последната тренировка на отбора.

Сензационната случка стана по време на последната тренировка на отбора преди полуфинала от Шампионската лига срещу Милан.

Фъргюсън обаче направил това с цел да съхрани звездата и основен двигател на тима през този сезон – Роналдо – за сблъсъка с „росонерите”. Наставникът не искал португалеца да се преуморява на тренировъчното игрище и го отпратил.

„Понякога просто трябва да влачиш Кристиано извън терена, защото той тренира твърде много,” заяви Фърги. „Това е част от неговия начин за подготовка, но просто му дойде в повече през последната седмица.”

„Ние се опитваме само да запазим свежи силите му за важните мачове, затова трябваше да намалим тренировките.”

„Той наистина ни води напред през сезона и върху плещите му лежи голям товар.”

Фъргюсън коментира и сравненията на Кристиано Роналдо с Пеле и Марадона.

„Новият публичен образ на Кристиано го сравнява с Пеле и Марадона. Но разбира се, това е просто смешно, тъй като той е само на 22,” каза мениджърът.

„Той има да извърви още много път преди да стигне тяхното ниво. Трябва да е постоянен в европейските мачове, както и на Световни първенства, за да можем да отсъдим колко е велик.”

„Но всичко е пред него. В този момент той е най-добрият играч в света и не мисля, че го казвам просто така, защото има много фантастични футболисти наоколо.”

„Той прави невероятен сезон, 21 гола за крило са нещо изключително. В момента той заема много важно място в играта.”