Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че е гледал „в агония” мача между Челси и Арсенал (1:1). Двубоят между двата тима направи „червените дяволи” шампиони.

„Може би фактът, че в продължение на две години Челси доминираше в Премиършип и ние хвърлихме много усилия да ги „пипнем”, прави тази титла специална за мен”, сподели старши треньорът на шампионите.

„Ключът към успеха бе добрият старт в първенството, а ние се справихме отлично. Това ни даде импулс, който не загубихме до края”, каза още наставникът на Манчестър.

Фъргюсън обеща, че няма да гледа днешния мач, но призна, че не е успял. „Отидох да гледам мач на внука си по-рано днес. Той спечели и ние спечелихме също. Гледах последните 15 минути от мача на „Емирейтс Стейдиъм” в агония. Сърцето ми се беше качило в устата. Челси се постара страшно много”, коментира мениджърът на „червените дяволи”.

„Преди години бях обсебен от идеята да спечеля Шампионската лига, но сега това се компенсира с титлата в Англия. Това е фантастичен ден за нашия клуб. Всички мои титли са фантастични. Аз съм много горд, че съм победил такъв отбор”, заяви Фъргюсън.