Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън смята, че решението на неговия колега от Челси Жозе Моуриньо вече да бъде по-сдържан в изказванията си, е много правилно.

Преди няколко дни Моуриньо сподели, че през новия сезон ще се опита да избегне конфронтации с останалите треньори.

„Това е добре, защото думите му често му навличаха неприятности, а той не е глупав. Той явно е осъзнал, че за всичко си има причина и се опитва да се нагоди. Осъзнал е, че всички вече го приемат нормално и не са глупави, за да могат думите му да им въздействат както преди.”

Моуриньо обеща: „Ще се опитам да съм по-въздържан тази година. Хората имат грешна представа за мен и искам това да се промени.”

Фъргюсън смята, че поредицата от неприятни публични ситуации, в които попадна Моуриньо, е променила възгледите му.

„На него очевидно не му се нрави негативната публичност и си е научил урока, малко по малко, както всички останали. Аз го харесвам, той внесе колорит в Премиършип,” добави Фърги. „Когато пристигна тук се справяше много добре с публичния си образ, защото беше нахален, млад и смел в коментарите си. Спечели си симпатията на много хора. Важното е, че изглежда, сякаш наистина иска да се промени преди началото на сезона и това е хубаво.”

Въпреки думите си преди няколко дни, онзи ден Моуриньо не успя да се въздържи и засегна мениджъра на Ливърпул Рафаел Бенитес, като обвини испанския специалист, че се крие зад различни извинения за изхарчените пари, а не е спечелил много.