Мениджърите на Манчестър Юнайтед и Арсенал – Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер се изказаха в подкрепа на своя колега от Тотнъм Мартин Йол и призоваха президента на „шпорите” Даниел Леви да се придържа към думата си и за не уволнява холандеца.

Фъргюсън коментира: „Не е тайна за никого, че аз исках Мартин Йол за асистент, когато Карлош Кейрош пое Реал Мадрид. Мартин има страхотен актив в Холандия, където работи с доста ограничени ресурси. Той не се нуждае от мен да му припомням колко добра работа е свършил. Всичко случило се дотук, бе просто една лоша реакция на слабия старт на сезона. Президентът обяви пълната си подкрепа и се надявам да си държи на думата.”

Венгер пък сподели, че в Тотнъм са твърде „нетърпеливи” и така поставят Йол под прекалено напрежение. Според мениджъра на Арсенал, това е тъжно отражение на културата „да спечелим на всяка цена”, доминираща в момента.

Френският специалист заяви: „Не можеш да решиш нещата след два мача. Може да си изненадан. Аз не мога да коментирам нещата в Тотнъм, но ние живеем в свят на нетърпеливостта.”