Понякога да си момче за всичко си има и хубавите страни. Когато цяла година чистиш бутонките и осигуряваш удобствата на някои футболист от Висшата лига получаваш негов екип или дори стари обувки за игра от него в края на сезона. Но много рядко, дори само в този единствен случай, 20-годишният Джеймс МакПайк получи…кола. При това не просто кола, а Мерцедес за 30000 паунда!

Юношата на Бирмингам Сити бил зачислен към Оливие Капо, който в края на сезона му хвърлил ключовете за колата си и му казал да я задържи. Първоначално Джеймс решил, че футболистът се шегува и му заявил, че би се затруднил доста да плаща застраховката на автомобила. Затова френският национал откарат младока у дома му, подал му и резервните ключове и му обещал, че ще плати застраховката за следващата година.

Това е най-големият подарък, получаван от момче за всичко, което е работа като „футболен стажант”, който се учи от големите играчи и им помага за всичко, най-вече – чистене и лъскане на бутонките.

Източник от клуба разкрива, че Джеймс помолил Капо за бутонките му, за спомен след края на сезона. „Той бил разочарован, когато Капо му казал, че си ги е прибрал у дома,” разказва източникът. „Доста се стреснал, когато му били подхвърлени ключове.”

27-годишният Капо получава по 1.5 милиона паунда на година. Мерцедесът бил само „временно возило”, докато трае престоят му в Бирмингам. Той има още Порше и Хъмър. Джеймс от своя страна взима заплата от 300 паунда на седмица.

Мениджърът на Бирмингам Сити Алекс МакЛийш заяви, че е разбрал за жеста на Капо, когато вчера видял Джеймс да пристига на базата на клуба с Мерцедеса. „това е страхотен жест, но напълно в стила на Капо,” коментира наставникът. „Питах го, като е в такова щедро настроение, какво е станало с къщата му в Торино. Той обаче се засмя и каза, че мисли да я запази за себе си,” добави шеговито МакЛийш.