Фулъм победи с 3:1 Базел като гост в последен мач от груповата фаза на Лига Европа и така си осигури участие в следващата фаза на надпреварата. Така от потока на ЦСКА напред преминаха англичаните и Рома.

Отборът, воден от Рой Ходжсън, успя да поведе в резултата в самия края на първото полувреме. Боби Замора в 42-та минута се възползва по най-добрия начин от пас на Рийзе и вкара за 1:0. Само четири минути по-късно, отново Замора удвои преднината на гостите за 2:0, а нова асистенция записа Рийзе.

През второто полувреме паднаха нови три гола, като домакините останаха на попадение от това, да отстранят своя противник. Първо в 63-та минута Смолинг игра с ръка в наказателното поле на Фулъм и играчите на Базел получиха право да изпълнят дузпа. Фрей застана зад топката и не сбърка за 1:2.

В 77-та минута гостите вкараха за 3:1 чрез Гера, като на пръв поглед англичаните си решиха двубоя. Десет минути по-късно – в 87-та минута – Щрелер с глава засече отлично центриране от корнер и вкара за 2:3. В крайна сметка обаче силите на домакините не стигнаха за повече и те отпаднаха от надпреварата.

Крайно класиране в Група F:

1. Рома 13 точки

2. Фулъм 11

3. Базел 9

4. ЦСКА 1