Отборът на Фулъм без Димитър Бербатов в групата стигна само до 1:1 при гостуването си на Шефилд Юнайтед в четвъртия кръг на ФА Къп и ще трябва да изиграе още един двубой срещу третодивизионния тим, след който ще се излъчи осминафиналистът от тази двойка.

На „Брамал Лейн“ домакините не успяха да устискат сензационна победа, след като малко след почивката останаха с човек по-малко на терена заради червения картон на Майкъл Дойл.

„Котиджърс“ решиха да заложат на голяма част от играчите, които по-рядко попадат сред титулярите, и това доведе до доста сиво първо полувреме. В него Джон Арне Рийзе получи травма в бедрото и трябваше да бъде принудително заменен, а „остриетата“ се ориентираха много по-добре на калния терен – Дейвид Стокдейл направи страхотно спасяване след много премерен шут на Хари Макгуайър.

Логично В 31-ата минута голът за Шефилд не закъсня, след като Аарън Хюз и Филип Сендерос позволиха на Крис Портър да се вреже помежду им и отблизо да матира вратаря за 1:0. Буквално в ответната атака Фулъм можеше да изравни, но Уго Родайега бе съборен от двама защитници в наказателното поле. Доста изненадващо съдията Андре Маринър подмина ситуацията и не даде дузпа.

Втората част обаче не започна никак добре за домакините, като голмайсторът Портър бе сменен на почивката заради травма, а в 52-ата Дойл много грубо фаулира без топка Крис Дейвид и справедливо бе изгонен с директен червен картон.

На свой ред футболистите на Юнайтед имаха съвсем резонни претенции за дузпа в 69-ата минута, когато Хюз събори Райън Флин съвсем очевидно в пеналта, но Маринър отново си замълча.

В 75-ата минута „котиджърс“ стигнаха до равенството, след като Муамер Танкович намери  Уго Родайега на границата на наказателното поле и колумбиецът с мощен удар не даде шанс на вратаря Лонг. Фулъм дори имаше шанс за пълен обрат, но осем минути преди края Сендерос с глава от чиста позиция нацели напречната греда.

По този начин лондончани ще трябва да изиграят още един допълнителен мач в и без това доста трудния си сезон.