Лош късмет, свързан с премахването на статуята на Майкъл Джексън от стадиона на Фулъм е причината за отпадането на лондончани от Висшата лига.

Така поне смята бившият собственик на клуба Мохамед ал Файед. Той я сложи през септември 2011 г., но през април тя беше свалена от новия бос на клуба Шахид Кан.

Покойната попзвезда беше личен приятел на Ал Файед и посети мач на Фулъм срещу Уигън през 1999 г. Затова и египетският милиардер реши да му окаже посмъртно честта да издигне негова статуя пред стадиона.

"В тази статуя беше чарът на нашия стадион и беше лудост да се махне. С премахването ѝ беше изгонен и късметът, затова трябваше да се плати тежка цена."

"Когато той поиска да я махне, аз му казах, че е луд. Феновете плакаха, когато беше демонтирана. Но сега Шахид плати цената, защото Фулъм отпадна."

"Преди няколко дни ми се обади и ми се помоли да я върна и да я издигнем отново. Казах му просто да забрави за това", сподели Ал Файед.

Египтянинът дари статуята на Майкъл Джексън на Националния футболен музей в Манчестър. В интерес на истината, доста от противниковите фенове се подиграваха на привържениците на Фулъм за нея, но според милиардера, точно тя е била в основата на късмета на лондончани.