Бившият нападател на Тотнъм Хотспър Фредерик Кануте е пред сензационно завръщане на „Уайт Харт Лейн”, разкри агентът на футболиста, който е разговарял лично със спортния директор на „шпорите” Деймиън Комоли.

Кануте, който напусна Тотнъм, за да се присъедини към Севиля през 2005 година се превърна в основна част от тима на испанците, който спечели две поредни титли в турнира за Купата на УЕФА под ръководството на Хуанде Рамос. В последствие Рамос пое Тотнъм и медиите в Англия побързаха да свържат името на Кануте с трансфер на Острова. Днес мениджърът на футболиста Кристоф Монгай не отхвърли тези твърдения.

„Вратата за Фредерик Кануте е отворена през януари. Обадих се на Деймиън Комоли, а той ми каза, че към този момент не знае дали има нужда от нападатели. Той поиска да му се обадя на 15 декември, за да дискутираме отново ситуацията”, каза Монгай.

„Фреди обича много Лондон, както и неговото семейство също. Харесва Тотнъм и завръщане през януари е възможно. Взаимоотношенията между Рамос и Кануте са много добри”, каза още агентът на футболиста.