Преминаването на Хенк тен Кате от Аякс в Челси ще доведе до наплив на холандски попълнения в тима от „Стамфорд бридж”, прогнозират медиите на Острова. Според „Дейли Мейл” списъкът започва от Клаас-Ян Хунтелаар и завършва с назначението на Франк Рийкард за мениджър на „сините”.

Снощи Аякс даде разрешение на Тен Кате да преговаря с Челси и се очаква той да стане асистент на Аврам Грант преди края на паузата за евроквалификации. Холандската преса пък твърди, че Челси има грандиозен план, целящ да привлече Рийкард от Барселона в Лондон, а Хенк тен Кате трябва да даде старт на изпълнението му.

Хунтелаар от своя страна отказа оферта от Манчестър Юнайтед през лятото и предпочете да остане още година в Холандия, така че вероятността да се присъедини към Челси през януари също е голяма. Евентуалното му привличане обаче почти сигурно ще означава, че Андрий Шевченко напуска „Стамфорд бридж”.

Добре информирани източници в Холандия заявиха: „Не е тайна за никого в Холандия, че това е последният сезон на Рийкард в Барселона. Той ще премине в Челси, Хенк тен Кате ще е негов асистент, а Аврам Грант ще стане футболен директор.”

Рийкард и Тен Кате работиха успешно заедно на „Ноу Камп” и въпреки че от Челси настояват, че Грант ще остане мениджър, това е малко вероятно.