Полузащитникът на Челси Франк Лампард призна, че не е бил готов нито физически, нито психически за двубоя срещу Ливърпул в Шампионската лига, завършил 1:1.

Английският национал бе титуляр на „Анфийлд”, но не бе на обичайното си ниво. Причина за това обаче е била майката на Лампард, която е болна от пневмония.

Халфът пропусна последните два мача на Челси, за да бъде заедно с нея в болницата, но реши да вземе участие в срещата с Ливърпул.

„Бил съм в по-добро психическо и физическо състояние. Това бе много трудна седмица за мен”, обясни Лампард. „Преди мача бе трудно, но когато срещата започна се концентрирах в играта”.

Майката на един от най-добрите английски национали бе приета в болница преди седмица, а според Франк само подобрението в състоянието и му е дало мотивация да излезе на „Анфийлд”.

„Не искам да навлизам в детайли, но положението не бе никак розово. Това бе най-тежкият момент в живота ми”.

„Получих много добри новини в събота следобед и малко се освестих. Реших да отида на тренировка в неделя и да видя как ще се чувствам”.

„В момента майка ми е в по-добро състояние, което ми позволи да играя. В сряда (днес) обаче отново съм при нея”, допълни загриженият син Лампард.