Полузащитникът на Челси Франк Лампард наруши мълчанието си около преговорите за нов договор със „сините” и заяви, че иска да приключи кариерата си на „Стамфорд бридж”.

Лампард е свързван с трансфер в Барселона, Реал Мадрид и Ювентус и в края на настоящия сезон ще има право да откупи договора си. Лампард обаче не обмисля никоя от тези опции, тъй като е щастлив в Лондон.

В интервю за „Сън” той заяви: „Не искам да говоря много да този договор, защото се намираме в много важна част от сезона.”

„Но се изписа толкова много за мен, че почувствах, че е дошло времето да изясня въпроса, както за феновете на Челси, така и за мен самия.”

„Искам да остана в Челси. Никога не съм искал да напускам и не смятам да го правя. Имам всичко, което съм искал през живота си сега.”

„През последните шест години моят живот са моето семейство и Челси. Някои играчи казват това, и то звучи като клише, изкуствено. Но аз го казвам, защото това е истината. Гордея се, че играя за Челси и от постигнатото като част от този отбор.”

„Семейството ми е много важно за мен, аз и годеницата ми Елен очакваме второ дете през лятото. Ние обичаме живота в Челси и не мога да разбера защо хората си мислят, че искам да си тръгна.”

„Ценя връзката си с феновете много и те са част от моето футболно семейство. Някой ден, когато остарея и приключа с кариерата си, ще седя сред тях и ще подкрепям Челси.”

Лампард призна, че е бил изненадан, когато клубът му е предложил да започне преговори за нов договор миналото лято.

„Когато от клуба дойдоха при мен преди Световното първенство и казаха, че искат да говорим за нов контракт, бях поласкан.”

Въпреки това първата среща в тази връзка се състоя чак към Коледа. „Чудех се какво става и оттогава се срещнах няколко пъти с моя мениджър.”

„Досега обаче Челси не са ми направили подходяща оферта. Но както казах, ме се притеснявам, просто е неприятно, че всеки обсъжда бъдещето ми.”

Агентът на Лампард Стив Кътнър бе засечен на среща с един от шефовете на Ювентус – Роберто Бетега - миналата седмица, но Лампард отрече възможността да се премести в Италия.

„Агентът ми работи с много клубове – това му е работата. Той вечеря и с Мартин О`Нийл миналата седмица, но това не означава, че ще премина в Астън Вила. ”

„Искам да остана тук, и имам още две години от договора си, това е,” завърши Лампард.