Френският юношески национал Гаел Какута обяви, че вече е време да напусне Челси, тъй като не получава достатъчно шансове да играе в първия отбор на европейския клубен шампион.

21-годишното крило предизвика сериозен скандал между „сините“ и бившия си тим Ланс с трансфера си през 2007 година. Според французите от Челси са водели тайни преговори с играча им, който тогава бе на 15 години. През септември 2009 година ФИФА наложи трансферно вето на лондончани за следващите 16 месеца. По-късно обаче стана ясно, че договорът на Какута с Ланс е бил невалиден и Челси не носи отговорност за прекратяването му, което доведе до отмяна на санкцията.

Сега обаче младият талант не доволен от статута си на „Стамфорд Бридж“ и след наеми във Фулъм, Болтън и за последно в Дижон е готов да прекоси обратно Ла Манша. „По-добре е да напусна тима и да отида някъде, където ще играя мачове. Това е важен етап от кариерата ми и имам нужда да играя по-често“, сподели Какута.

В момента Челси работи усилено по привличането на Сесар Аспиликуета от Олимпик Марсилия, като се предполага, че французинът може да бъде включен в сделката. „Марсилия е клуб, който харесвам. Във Франция Марсилия, Олимпик Лион и Лил са трите клуба, които харесвам най-много. Все още нищо не е сигурно. Марсилия първо трябва да продаде играча си, а едва след това ще може да преговаря за заплата“, разкри Какута.