Полузащитникът на Челси Флоран Малуда призна, че напускането на бившия асистент мениджър Рей Уилкинс е създало “голямо напрежение” в отбора. “Сините” нямат успех, откакто Уилкинс си тръгна през ноември, и имат само шест точки от последните си седем мача в първенството.

“Не бяхме подготвени да го видим как си тръгва по този начин, това създаде голямо напрежение,” сподели Малуда пред ББС. “Рей бе много близък с играчите, и имаше основна роля в тренировките и в тяхното провеждане.”

Френският национал все пак заяви, че на “Стамфорд бридж” всички се опитват да гледат напред:“Онова, от което и ние, и феновете се нуждаем, не са извинения и обяснения “защо и как“. Нуждаем се от добри игри, които да обърнат нещата. В спорта има и такива лоши серии, трябва да реагираме и да продължим напред.”

Малуда добави, че мениджърът Карло Анчелоти се опитва да успокои всички. “Той се старае да върне спокойствието в клуба, защото не сме свикнали на такива резултати. През последната година и половина имахме много успехи, и сега изведнъж сме в слаба серия,” каза футболистът. “Той говори с всички нас и се опитва да намери решение.”