Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Дарън Флетчър няма да започне в мача срещу Челси в неделя. Сър Алекс Фъргюсън все пак призна, че се надява халфът да бъде напълно готов за финалната битка в Шампионската лига срещу Барселона на 28 май.

Флетчър изпусна финала през 2009 срещу каталунците заради наказание, а тежък вирус го изкара от последните 12 мача на „червените дяволи”.

Той записа 20 минути в средата на седмицата срещу Шалке 04. Сър Алекс заяви, че това е първата крачка към пълното му възстановяване за срещата на „Уембли” след по-малко от месец.

„Тези 20 минути му се отразиха добре. Това е стъпка напред, но момчето има още малко работа. Няма да е сред титулярите в неделя. Но тренира добре и си възвръща остротата, нужна за един такъв мач”, коментира мениджърът на Юнайтед.

„Що се отнася до финала в Лондон, той има три седмици. Ако постигнем тази цел, това ще е голям плюс за нас. Флетчър е играч за големите мачове. Имаме гостуване на Блекбърн, домакинство срещу Блекпуул, дори и бенефиса на Гари Невил, така че разполагаме с мачове, които да му помогнат да намери оптималната си форма”, каза още Фъргюсън.