Френският футболист Матио Фламини, който вече подписа предварителен договор с Милан заяви, че шефовете на Арсенал за виновни, че той не е останал в клуба.

„Ако от Арсенал ми бяха предложили договор през миналото лято, нещата щяха да изглеждат по различен начин, защото аз все още щях да бъда техен футболист”, сподели французина.

„През миналия юли казах на ръководството на Арсенал, че искам да продължа договора си, но разбира се те трябваше да ми предложат такъв, а както се видя те не направиха нищо по въпроса”, добави халфът.

„За съжаление на Арсенал те закъсняха твърде много и когато започнаха да преговарят с мен през декември вече се състезаваха с офертите, които бях получил от Милан, Байерн Мюнхен, Барселона, Интер и Ювентус”, коментира Матио.

„Беше ми много трудно да вземе решение, а още повече, че играхме мачове през три дни и ми оставаше много малко време, за да разсъждавам върху новия договор”, каза полузащитникът.

„Имам голям респект към Арсен Венгер, но аз не напускам клуба заради пари. Това не е вярно. Не искам да коментирам неговите думи. Аз напускам Арсенал, защото Милан е един от най-великите отбори в света. Имат милиони фенове във всички държави, а за историята им ще запазя мълчание”, завърши Фламини.