Изключително добра новина за изстрадалите фенове на Евертън сподели мениджърът на клуба Роберто Мартинес. Според испанеца, финансовите проблеми на "карамелите", които ги мъчеха дълги години, вече са история. 

Думите му идват в контекста на отказана оферта от 51 млн. евро за младата звезда на мърсисайдци Рос Баркли. Той е силно желан от шампионите Манчестър Сити, които могат да си позволят всяка сума за всеки играч. Но от Евертън са готови да окажат отпор. 

Това лято клубът подобри трансферния си рекорд, като плати 28 млн. паунда на Челси за Ромелу Лукаку. И според Мартинес, това показване на мускули на пазара вече ще е тенденция, а не изключение. 

"Разбира се, не можем да спрем хората да опитват да купуват играчите ни. Но ние вече не сме този клуб, който е принуден да продава звездите си, за да оцелява. Тези времена вече са далеч назад."

"Видяхте през последния трансферен прозорец какво направихме и оттук-нататък можем спокойно да мислим само за спортната част от работата си. Затова никак не ме притеснява интересът на Манчестър Сити към Рос Баркли."

"Момчето преподписа договора си с нас за още пет години през лятото. А едно е да имаш още толкова много време от контракта си, друго е да изтича след 12 месеца. За това в никакъв случай не съм притеснен за бъдещето му. Рос е показал лоялност и аз му вярвам", сподели Мартинес пред вестник "Ливърпул Ехо".