Лятното попълнение на Челси Филипе Луис похвали своя мениджър Жозе Моуриньо в интервю за испанските медии, като също така призна, че португалецът умее да вдъхва на отбора си „любов и омраза в еднакви дози“.

Не е тайна, че Специалния напусна Реал Мадрид в доста лоши отношения с част от играчите – като Кристиано Роналдо и Икер Касияс, а също и с част от медиите в страната. В същото време обаче той успя да спечели феновете на своя страна, а Луис вече познава тази ситуация от първа ръка.

„Вярно е, че той инспирира в нас любов и омраза в еднакви дози“, каза бразилският национал. „Моуриньо обаче също така успява да накара играчите да се концентрират напълно. Той ни помага да се фокусираме и ни кара да вярваме, че да бъдеш шампион е единственото нещо, което е от значение.“

В момента Луис изпитва трудности в битката за титулярно място при лондончани, където засега предпочитанията на Щастливия клонят повече към Сесар Аспиликуета. „Досега в предишните си отбори почти винаги съм бил сред титулярите, така че ситуацията е нова за мен. Мисля обаче, че тя е справедлива. Отборът играе много добре. Печелим мачове и допускаме малко голове. Няма какво толкова да говоря, но ще се опитам просто да използвам шансовете, които получавам“, завърши Луис.