Вече бившият асистент-треньор в Манчестър Юнайтед Фил Невил заяви, че миналата кампания е била катастрофална за тима и той поема своята част от отговорността за нея.

През сезон 2013/2014 „червените дяволи“ се провалиха звучно в защитата на своята 20-а юбилейна титла, като завършиха на 7-о място и през настоящата кампания няма да играят в европейските клубни турнири. Основната вина за слабото представяне бе хвърлена на Дейвид Мойс, в чийто щаб място имаше и за Фил Невил.

„Бях част от тима през миналата година, която беше пълна катастрофа“, каза бившият английски национал. „Сезонът беше катастрофа от началото до края и всички трябва да поемем отговорност, а не само Дейвид Мойс. Аз приемам моята част, така трябва да сторят и всички останали, които бяха замесени.“

„Сега мисля, че ще спечелим първенството. Сигурен съм, че Луис ван Гаал казва това на играчите, защото второто място не се приема добре в Манчестър Юнайтед. Този отбор винаги се стреми към върха, към шампионската титла в Англия. Сега трябва да се прегрупираме, а момчетата по време на подготовката ми изглеждаха готови да спечелят първенството. През тази година имаме страхотен шанс, защото не играем в Европа, така че можем да се концентрираме върху домашната сцена“, допълни Невил.