Защитникът на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс се обърна към йога и пилатес в опит да превъзмогне всички проблеми с контузии, които белязаха кариерата му на „Олд Трафорд“.

Английският национал направи повторно завръщане за „червените дяволи“ в дербито с Ливърпул, спечелено с 3:0. Джоунс изигра мача без проблеми, а след това разкри, че за възстановяването си е ползвал модерни методи като йога и пилатес.

„Започнах предсезонната подготовка и играх във всеки дин мач и всяка тренировка. После, в международните мачове, получих травма на бедрения мускул, досега не бях имал мускулна контузия, така че беше разочароващо.“

„Когато се завърнах имах нови проблеми. Беше нещастие. Работих много във фитнеса и се надявам, че ще остана в добра кондиция до края на сезона.

„Това е странно нещо, йога и пилатес, и много неща. Ще направя всичко, за да се подобря. Хората не се събуждат един ден и казват, 'Представям си, че ще съм контузен днес'. Така се случа. Моята цел точно сега е да остана здрав, да остана фокусиран и да направя серия от мачове.“