Две изключителни дербита ще приковат вниманието на феновете на английския футбол в съботния ден. Мачът между Тотнъм и Арсенал е от 14.45 часа, а от 19.30 Евертън посреща Ливърпул. Двубоите можете да проследите в Gong Play, както и в ефира на телевизия Диема. Срещите са част от програмата от 24-ия кръг на Премиърлийг.

14.45 часа, Тотнъм - Арсенал

След четири загуби в последните десет дербита на Северен Лондон, Тотнъм ще се опита да докаже, че е равен на своя опонент и разбира се, ще се опита да се възползва от чудесния шанс да изпревария своя опонент в класирането.

През изминалия сезон „шпорите“ не само два пъти претърпяха поражение от Арсенал в Премиърлийг, но допуснаха поражение за ФА Къп. В последния мач обаче, на „Емирейтс“ двата тима завършиха 1:1.

Тенденцията от последните четири срещи във всички турнири сочи, че Арсенал няма поражение от най-големия си съперник в Англия. Освен това, въпреки че преди време Арсен Венгер имаше проблеми със защитата си, в последните три двубоя от Висшата лига, тимът няма допуснат гол.

На другия полюс – Тотнъм има само една победа от последните шест мача с „топчиите“ във Висшата лига, като тимът все още страда, тъй като има отсъдени най-много дузпи срещу отбора на Маурисио Почетино през сезона. Въпреки това мениджърът е категоричен, че независимо от дългосрочната визия, съставът му е изключително фокусиран върху предстоящото дерби.

Във временното подреждане, преди началото на кръга, Арсенал е на 5-а позиция, само на две точки пред Тотнъм, който е 6-и.

Предполагаем състав на Арсенал: Оспина, Бейерин, Мертезакер, Кошчелни, Монреал, Коклен, Рамзи, Касорла, Уолкът, Йозил, Жиру.

Предполагаем състав на Тотнъм: Лорис, Уокър, Фасио, Вертонген, Роуз, Бенталеб, Мейсън, Ламела, Дембеле, Ериксен, Кейн

19.30 часа, Евертън - Ливърпул

В другия мач козовете изглежда са в ръцете на тима на Брендън Роджърс. „Червените“ са шести във временното класиране в Англия с 38 точки, а Евертън е 12 с 26.

„Винаги се получават чудесни двубои с Евертън. Те са много бързи, пълни с емоции. Качеството на футбола винаги е било високо в двубоите между нас. Винаги има напрежение, но е чудесно да си мениджърът в такъв сблъсък, а и за играчите също“, обяви Брендън Роджърс в навечерието на мача.

За специалиста престои мач номер 100 във Висшата лига като мениджър на Ливърпул.

Отборът на Ливърпул не допусна гол в последните си три гостувания, като освен това тимът няма загуба в последните си 9 мача с Евертън.

Предполагаем състав на Ливърпул: Миньоле, Джан, Шкъртел, Сако, Маркович, Хендерсън, Лукас, Морено, Джерард, Коутиньо, Стърлинг

Предполагаем състав на Евертън: Роблес, Коулман, Стоунс, Джагиелка, Бейнс, Бешич, Бари, Макгийди, Нейсмит, Миралас, Лукаку.