Английските фенове обърнаха гръб на националния отбор по футбол и едва изкупиха 2/3 от капацитета на „Уембли” за утрешната контрола срещу Чехия. Близо 30000 места ще останат празни, след като едва 62000 бяха продадени до днес.

За Англия това е последна проверка преди началото на световните квалификации. Момчетата на Фабио Капело започват кампанията си срещу Андора след две седмици.

За разлика от обичайната практика, от Футболната Асоциация са решили билети да се продават до часа на мача, като талоните са в обръщение и на сайта на централата, с цени от 25 до 60 паунда и дори няма ограничение за закупени от един човек бройки.

Слабите продажби са в пълен контраст с дебютния мач на Фабио Капело начело на „Трите лъва” – през февруари контролната среща с Швейцария (2:1) бе наблюдавана на живо от точно 86 857 души.

Очаква се по-късно днес Капело да обяви дългоочаквания нов капитан на отбора, като ще избира между Джон Тери и Рио Фърдинанд. Той обаче няма да каже на своя избраник преди официалното съобщение да стане факт.