Феновете на Астън Вила определиха Гарет Бари предател, заради преместването му в Манчестър Сити.

Плакати на бившия капитан на Астън Вила показваха Бари с арабско шейхско облекло и името „ЮДА”, написано с големи букви.

На друга снимка на Бари, в която той празнува гол срещу Арсенал е написано „Покажете ми парите”. Дори и Ливърпул са шокирани от решението на Бари да подпише за 6 милиона паунда по-малко, от предложението на Рафа Бенитес за 18 милиона паунда преди една година. Феновете не могат да преглътнат обидата и голяма част от тях изразиха критики към британеца. „Това, което той направи е позор. Така да обърне гръб на клуба си, който го направи това, което е в Англия”, коментира привърженик на тима.

Друг от феновете на Астън Вила, каза: „Изглежда Бари ни е лъгал през цялото време и всичко е било само заради парите”. 29-годишният Тейлър обясни: „Не мога да разбера как може да излезе публично и да каже, че иска да напусне Вила, за да играе в Шампионската лига и после да се присъедини към тим, който дори не играе в Купата на УЕФА. Това само доказва алчността му и че той наистина е предател. Това е още едно доказателство за лакомията във футбола в днешно време.