Привържениците на Стоук Сити потвърдиха думите на Арсен Венгер, че тяхната неприязън към неговия Арсенал е доста натрапчива. Феновете на „Британия“ в хода на неделното 0:0 от 22-ия кръг на Висшата лига не престанали да тероризират със скандирания халфа на гостите Аарън Рамзи.

Причината за техните действия датира от февруари 2010 година, когато ужасяващо влизане на капитана на „грънчарите“ Райън Шоукрос приключи сезона за уелския плеймейкър. Рамзи напусна терена със зверски счупен крак и се нуждаеше от 10 месеца за възстановяване. По-късно Шоукрос опита да се извини на жертвата си, ала играчът на Арсенал отказа да приеме жеста на своя колега и това винаги нагорещява страстите преди мачовете между Стоук и „топчиите“.

В неделя „Британия“ не пропускаше да освирка Рамзи всеки път, когато топката бе у него, а също така се чуваха и песни, които го предупреждаваха, че ще си тръгна у дома „на куц крак“.

„Аз самият не слушам толкова какво пеят феновете“, каза мениджърът на Арсенал Арсен Венгер. „Фокусирам се върху мача. Затварям си ушите и мисля, че тове е най-добрият начин да се справиш с нещо подобно. Не знам какво да сторя по този въпрос, нямам никакво влияние. Наистина нямам идея какво би трябвало да се направи в такъв случай“, коментира французинът.

„Когато хораа се съберат накуп понякога, те забравят индивидуалната си отговорност. Може би когато се приберат у дома и се видят по телевизията, няма да се гордеят чак толкова със себе си“, заключи Венгер.