Регионална среща на феновете на Манчестър Юнайтед организират във Варна от Официалния български фен клуб на английския шампион. Работното заседание ще се проведе на 2 октомври (сряда) във варненския спортен бар "MFusion" и е с начален час 19:00.

Участие са потвърдили над 30 почитатели на Манчестър Юнайтед, които ще се срещнат с председателя на Фен клуба Емил Йорданов. Това е втората регионална работна среща между ръководството на организацията и нейни членове от Варна, след като подобна бе проведена и преди две лета. Регионални срещи вече са правени в Плевен, Велико Търново, София, Стара Загора, Пловдив, Велинград и Пазарджик.

Изнесените срещи се организират заради големия интерес на много фенове, които нямат възможност да присъстват на националните събори, обясни председателят на Официалния фен клуб Емил Йорданов. По думите му това дава възможност на хора в цялата страна да демонстрират своята принадлежност към фенската организация. Освен това пред съмишлениците си по места Емил Йорданов отчита дейността на клуба, разяснява смисъла на членството, обсъжда идеи за развитието му.

Участниците в предстоящата среща ще говорят и за начина, по който официално регистрираните български фенове на Юнайтед могат да ходят на мачове в Англия.

Срещата е открита за медии, а след работната част запалянковците ще гледат заедно двубоя между Шахтьор и любимия им тим Манчестър Юнайтед, който започва 21:45 ч. българско време.

Изнесена среща на ръководството на Фен клуба се организира и в Перник. Тя започва на 9 октомври, от 19:00 часа.

На 19 октомври във велинградското село Драгиново пък започва двудневният национален събор на членуващите в Официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед. /БГНЕС