Привържениците на Манчестър Юнайтед ще заменят плажните топки, с които възнамеряваха да дразнят феновете на Ливърпул в утрешния сблъсък между двата тима на „Анфийлд” с маски на легендата Ерик Кантона.

„Червените” загубиха последния си мач от Висшата лига срещу Съндърланд „благодарение” именно на… плажна топка с логото на тима. Единственият гол в мача падна, след като ударът на Дарън Бент срещна плажната играчка, хвърлена на терена от фен на мърсисайдци, и се отклони неспасяемо в мрежата на Пепе Рейна. В следствие на куриозния гол и непрестанните подигравки, от маркетинговия отдел на Ливърпул взеха решение да преустановят продажбата на подобни топки с логото на клуба от официалния онлайн магазин.

Това бе добър повод за привържениците на „червените дяволи” да се подиграят на своя съперник в утрешния мач, но от охраната на „Анфийлд” незабавно обявиха, че феновете на гостите ще бъдат щателно проверявани за подобни артикули.

По-прозорливите запалянковци на Юнайтед обаче, веднага се сетиха за вече далечната 1994 година, когато отново в мач между двата тима на „Анфийлд”, завършил 3:3, фенове на домакините издигнаха знаме с надпис: „Сбогом Кантона, върни се когато спечелиш 18 титли’.

Именно толкова са отличията на „мърсисайдци” в първия ешелон на английския футбол. Последната им титла обаче датира от далечната 1989 година, а миналия сезон Юнайтед успя да изравни този рекорд.