Привържениците на Манчестър Юнайтед призоваха мениджъра сър Алекс Фъргюсън да напусне отбора. Феновете на тима поведоха своята борба срещу американските собственици на „червените дяволи” – семейство Глейзър. Една от стъпките на запалянковците е желанието шотландският спец да подаде оставка като знак на протест срещу босовете.

Идеята бе приета на специална среща, на която бе обсъден план за действие срещу семейство Глейзър. Обединените фенове на Манчестър Юнайтед (Manchester United Supporter’s Trust) се събраха преди победата с 3:0 над Бърнли. Стана ясно, че те ще помолят Ерик Кантона да оглави протестния комитет.

Привържениците планират да изразят своя протест с митинг преди двубоя от Шампионската лига с Милан на 10 март.

Повече от 300 фена посетиха срещата през уикенда. На събранието присъства и Джони Флакс – един от основателите на Асоциацията на привържениците на Манчестър Юнайтед. Флакс предложи да бъде изпратено писмо до сър Алекс Фъргюсън, в което спецът да бъде призован да напусне поста си.

„Това не е насочено срещу сър Алекс Фъргюсън. Но той твърди, че е солидарен, че е човек от народа. Със сигурност е ужасен от това, което се случва. Идеята би сработила единствено, ако хиляди запалянковци му изпратят копия от това писмо. За да знае той какво мислят те. Ако Глейзър останат начело, ще заличат наследството на отбора. Ние не искаме това да се случи. Сигурен съм, че и Фъргюсън не го желае”, коментира Флакс, цитиран от „Guardian”.