Групата привърженици „City Till We Die“ се обърна към Футболната асоциация на Англия и поиска от нея да забрани на собственика на Хъл Сити да промени името на клуба.

Местният бизнесмен Асем Алам разгневи голяма част от феновете на „тигрите“ с намерението си да преименува отбора на „Хъл Тайгърс“. Това означаваше, че ще бъде сложен край на 110-годишното съществуване на клуба с настоящото му название.

Според Алам ребрандирането ще има позитивен ефект върху международната репутация на тима и ще донесе повече приходи от телевизионни права. Опониращата групировка обаче оспорва това твърдение, като изнесе 150-минутна презентация пред ФА.

„Това е повратен момент в английския футбол“, настояват привържениците. „Хората от ФА могат да се превърнат в героите, които са защитили националния ни спорт. В противен случай те могат да сложат началото на нова ера, където парите и егото са по-важни от всичко.“

„Те имат шанс с едно изявление да защитят уникалния продукт на английския футбол – неговите история, култура и успехи. Това решение е жизнено важно – управниците трябва да вземат решението си внимателно, като се съобразяват както с бъдещето, така и с настоящето“, казват още CTWD.