Председателят и основател на фенклуба на лондонския Арсенал в България Любомир Методиев изпрати до българските медии писмо по случай четвъртата годишнина на фен-клуба на "артилеристите" в нашата страна.

Той се обърна към всички фенове на тима от Северен Лондон:

"Днес, 6 юни 2008 г, Официалният Фенклуб на Арсенал в България навършва четири години. Една немалка възраст за подобна организация, но в същото време сякаш беше вчера когато пламна идеята. Това е празник за всеки един член на фенклуба. На тази дата трябва да се замисляме и сещаме за няколко неща - какво щеше да бъде, ако го нямаше? Нямаше да се познаваме и нямаше да ги има безбройните прекарани моменти заедно. Трябва също да се сещаме с благодарност и за хората основали ASCB и взели дейно участие в развитието му. Но също така трябва да се мисли и за бъдещето, новите идеи и проекти, както и цялостното развитие.

През изминалата година се случиха много положителни неща свързани с дейностите и организацията на фенклуба. Още юни 2007, като символичен подарък за третата ни годишнина, пристигна Александър Хлеб с националния отбор на Беларус. Беше подобаващо и топло посрещнат на аерогарата. Много автографи и снимки успяхме да направим, а интереса към нас от водещи медии беше налице, както и отзвука на другия ден. В началото на септември, няколко наши представители успяха да се срещнат с Тио Уолкът, който посети България за мача на младежите на Англия.

В края на септември, по традиция се състоя Четвъртата национална Фенсреща на нашата скромна организация и втора поредна в гр. Стара Загора. Обсъдихме важни въпроси и набелязахме неща по които ще се работи през останалите месеци до Общото Събрание. Срещата също така протече в духа на организацията за пътуването до Букурещ и мача Стяуа - Арсенал. Този мач се превърна и в един от най-успешните мероприятия на АSCB. В началото на октомври 67 члена на фенклуба, бяхме на ст. Генча и подкрепяхме Арсенал. Беше и направено първото ни официално знаме, специално за случая. През декември месец протече и новата кампания за събиране на членския внос, отбелязахме за поредна година голямо увеличение на броя на членовете. Бяха направени и новите членски карти - в "Чапман Стил". Дойде и месец март 2008, когато се състоя Общото Събрание. Там се избра новият управителен съвет и бях преизбран за председател на ASCB. Бяха гласувани важни промени в устава, както и обособяването на нов орган - съвета на представителите.

Няколко дни след ОС, дойде и мача с Милан в Милано, за който отново имахме членове на фенклуба присъстващи на Сан Сиро. Отново огромен успех за нас, предвид доверието, което започнаха да ни гласуват от Арсенал - давайки ни билети за този важен 1/8 финал. През април последва нова голяма и успешна екскурзия - този път до дома на Арсенал в Лондон - Емирейтс, за мача Арсенал-Рединг. Имахме успешна среща с Джил Смит - представител на Арсенал, отговарящ за връзките на клуба с фенклубовете по света. С нея се постигнаха няколко успешни договорки. Предадохме и традиционната награда за играч на сезона, която този път беше за Едуардо, в знак на съпричастност с тежката му контузия.

Покрай тези събития имахме и многобройни други по-малки - гостувания на членове на фенклуба в студията за мачове на Арсенал при нашите приятели от Диема и още няколко по малки екскурзии до Лондон за домакински мачове.

Продължаваме напред, да се развиваме и усъвършенстваме!

Нека ни е честит празника, на всички горди членове на Арсенал-България! Да си пожелаем още много нови членове, страхотни моменти и мачове заедно.

П.С. Милен беше помолил да кажа защо точно на тази дата празнуваме рождения ден на ASCB
Просто тази е датата на която за първи път се събрахме и проведохме едно учредително събрание
Срещата на 6 юни 2004 г. събра около 30-35 човека в Студентския дом в София и от там тръгна всичко

Любомир Методиев
Председател и основател на Арсенал България.