Официалният Фен клуб в България на английския шампион Манчестър Юнайтед отпразнува рекордната 20-та титла на отбора по време на двудневна национална среща, наситена със събития. Мъже и жени от различни краища на страната, членуващи в най-дейния Фен клуб у нас, се събраха в Слънчев бряг в началото на лятото. Сред тях бе и почетният член на клуба – 50-годишният Манчестър Юнайтед Левиджов от Свищов.

Колоритният мъж предизвика небивал интерес у фенове от Норвегия, които с готовност се присъединиха към мероприятията на българските запалянковци. Десетилетната съдебна сага на свищовлията, който инвестира усилия, време и средства, за да получи името на любимия си тим, се оказа впечатляваща и дори заразителна за норвежките фенове. „Ще последвам този пример, желая да се казвам Манчестър Юнайтед”, зарече се в Слънчев бряг мъж от норвежката агитка на английския гранд. Манчестър от Свищов се видя принуден да раздава автографи и да позира за снимки със съмишленици от другия край на Европа.

Кулминацията на двудневната национална среща на Фен клуба бе шествие, преминало през централните части на курорта, което на практика увлече отдъхващи на Черноморието почитатели на Манчестър Юнайтед от целия континент.

Участниците в националната среща направиха и анализ на дейността си през първото полугодие на 2013. Равносметката: футболни турнири за деца в неравностойно положение, празненства и ремонти в детски градини, фестивали и дарения из цялата страна, кръводарителски акции.. „Правим всичко това от името на любимия ни отбор. Не тръбим с благотворителните си жестове, защото наистина ни е грижа за децата, лишени от семейства и искаме да бъдем полезни. Убедени сме, че спортът е изключително важен за подрастващите и се стремим да им създаваме условия”, коментира председателят на клуба Емил Йорданов, по-известен като DJ Емо. По думите му членовете на официалния Фен клуб на Манчестър Юнайтед у нас са пример за толерантност и осъждат агресията на някои ултраси.

Млада медицинска сестра от Бургас грабна сърцата на публиката и стана Мис Юнайтед на организиран от ръководството на Фен клуба конкурс. Красивата Стефи е един от най-новите членове на Клуба. Тя сподели, че е силно впечатлена от българската фенска организация. Фен клубът на Манчестър Юнайтед е единствената структура на Балканите, призната и легитимирана от английския шампион. Фактът, че от ръководството на Юнайтед са отказали регистрация на клубовете в Сърбия и Македония, впечатли новопостъпилите в организацията.

172-ма са регистрираните в момента членове на нашия Фен клуб, като най-малкият е едва на годинка. Редовен член е и рапърът 100 кила.

В момента тече срокът за подновяване на членство, определен от ръководството на Манчестър Юнайтед. До септември към българската структура могат да се присъединят и нови хора, които досега не са били част от Фен клуба, припомня председателят Емил Йорданов.