Кампанията за стимулиране на масовия детски спорт, която официалният български Фен клуб на Манчестър Юнайтед започна през 2011 година е на път да реализира петата спортна площадка за деца. Преди две години първото такова ново съоръжение бе открито в най-голямата детска градина в Южна България - "Калина Малина" в гр. Пазарджик. По подобие на него членовете на Фен клуба създадоха още две – във Велико Търново през 2012 и в Пловдив през 2013 г. Благодарение на българските запалянковци такава площадка в момента се изгражда и в община Димитровград , тече подготовка и за 5-тото съоръжение, което ще стане факт– този път в София.

Площадките се изграждат в рамките на дългосрочна програма на Фен клуба, наречена „За щастливи детски игри”. Целта на кампанията е създавене на условия за спортуване, закаляване, физическо и личностно развитие на децата.

Преди 2 години инициативата стартира с лични средства на членовете на Клуба, както и с подкрепата на отделни фирми. Сега популяризирането на спорта от най-ранна детска възраст може да се превърне в национална кауза, след като кампанията получи дарителски номер. Всеки може да подкрепи програмата „За щастливи детски игри” като изпрати sms на номер 17 777, с текст DMS IGRI. Цената на съобщението е 1 лев за абонати на договор с всички мобилни оператори и 1.20 лв. за предплатени карти.

„Като организатори на един от най-големите футболни турнири за деца, лишени от родителски грижи в България, ние се уверихме, че състезателеният дух на подрастващите не е изгубен. Единственото, от което те се нуждаят са необходимите условия, за да могат и да искат да спортуват. Всеки един от нас се радва, виждайки искрицата в очите им, породена от страстта към спорта и съревнованието. Надяваме се с набраните средства да успеем да създадем още много съоръжения и мероприятия за спортуване на нашите деца, защото освен здраве, спортът е и възпитание”, коментира Емил Йорданов, председател на Фен клуб „Манчестър Юнайтед”.

Освен на програмата „За щастливи детски игри”, членовете на българския Фен Клуб на Юнайтед са създатели и на национален футболен турнир за деца в неравностойно положение, чието юбилейно 5-то издание предстои през следващата година. Феновете на английския шампион са също кръводарители, редовно снабдяват детски домове с дрехи и консумативи, реконструират спортни салони в учебни заведения и др.