Футболната федерация на Малайзия се извини на израелския играч на Челси Йоси Бенаюн и английския клуб за антисемитските скандирания към полузащитника по време на контролна среща, играна в страната, населена в по-голямата си част от мюсюлмани.

"Ние смятаме, че този инцидент е следствие на действията на малка част от публиката и не отразява чувствата на по-голямата част от феновете в тази страна, която обича футбола. Футболната федерация на Малайзия иска да обяви, че не приема расизма във футбола, под каквато и да е форма. Ако подобен инцидент се е случил наистина, ние желаем да се извиним както на играча, така и на футболен клуб Челси", се казва в изявление на федерацията.

Извинението става факт, след като Челси официално се оплакаха пред футболната федерация на Малайзия за отношение на феновете към халфа по време на мача на "сините" със сборен тим на страната, игран на 21 юли в Куала Лумпур. Бенаюн, който стана първият израелец в последните години, играл в страната, която е отявлен съюзник на Палестина и няма дипломатически отношения с Израел, бе освиркван и обиждан при всяко докосване на топката.