Колумбийската звезда Радамел Фалкао съвсем скоро ще стане играч на Челси. Според медии от родината му, той е постигнал споразумение с лондончани още преди да замине за Копа Америка. 

Контрактът е бил изпипан от двете страни и ще му бъде пратен в Чили по факса, за да го подпише. Според изданията, това трябва да се случи в близките часове или най-късно в понеделник. 

Настоящият му клуб Монако няма никакво намерение да го задържа и да му плаща огромната заплата от 1.3 млн. евро месечно. Съществува вариант нападателят да отиде на "Стамфорд Бридж" под наем за една година и "сините" да плащат огромен процент от възнаграждението му. 

Точно и форматът на контракта е голямата въпросителна преди официалното обявяване на сделката. Тя обаче трябва да бъде разкрита съвсем скоро. Иначе заплатата не би била проблем за Челси. 

Мениджърът на шампионите Жозе Моуриньо вече обяви, че с радост би взел колумбиеца в редиците на тима си и би го върнал във форма. Фалкао записа кошмарен сезон с Манчестър Юнайтед и "червените дяволи" се отказаха от опцията да го купят за постоянно.