Футболистът на Болтън Фабрис Муамба, който получи кардиологичен арест по време на срещата с Тотнъм от ФА Къп, сподели, че завръщането му в игра е все още далеч в бъдещето, но не скри надеждите си да продължи да носи екипа на Уондърърс.

Вчера полузащитникът получи почетната си докторска титла от местния университет на официална церемония. Заедно с докторите, които спасиха живота му през месец март, той получи и специална награда за доблест. Тогава след сърдечния удар играчът бързо бе транспортиран до лондонска болница, а лекарите в продължение на 78 минути направиха всичко възможно, за да възстановят пулса му.

„Ставам по-силен всеки изминал ден“, заяви Муамба. „Далеч съм от това да играя отново, но наистина, наистина се надявам, ако Господ е рекъл, един ден отново да се върна на терена. Благодарен съм на университета за докторантурата си. Днес я получавам благодарение на всеки един от хората, които ми помогнаха да преживея кардиологичния арест.“

„Имаше доста препятствия, доста върхове и спадове, но аз не загубих вярата си. Настроен съм така, че да помагам с каквото мога на себе си и на семейството си. Това е невероятна възможност да благодаря на лекарите, които ми помогнаха. Всеки ден е благословия“, завърши Муамба.