Въпреки че на пръв поглед изглежда невъзможно, Фабрис Муамба може да се възстанови напълно и отново да се появи на футболния терен. 23-годишният халф на Болтън все още е в болница, след като колабира и сърцето му спря по време на мача от ФА Къп срещу Тотнъм.

Според източници на DailyMail напредъкът в състоянието на играча е изключително голям, а съотборниците му, които вече го посетиха в болницата в Лондон, заявиха, че са свидетели на чудо.

Мениджърът на Болтън Оуен Койл същи заяви, че вярва, че Муамба може да се възстанови след инцидента. Запитан, дали лекарите вярват, че той може отново да играе, наставникът сподели: „Те казват, че това се е случвало и преди. Всеки случай е напълно индивидуален и зависи от човека. Двете неща, които могат да помогнат на Муамба са, че той е много млад и че животът е в неговите ръце. Футболът остава на заден план в този момент, както знаем, той е изключителен млад човек и ние се молим, че той ще се върне към предишното си ниво отново.“

Редица футболисти, не само от Болтън, посетиха пострадалия играч в болницата. Сред тях са Кевин Дейвис, Дарън Пратли, Найджъл Рио-Кокър, Марк Дейвис, Емануел Адебайор и редица други.