Звездата на Арсенал Сеск Фабрегас заяви, че мнението на критиците на тима, че „артилеристите” няма да могат да спечелят Висшата лига, е мотивирало неговите съотборници.

Топчиите” трябва да забравят кошмарния изминал уикенд преди срещата на „Емирейтс” с Астън Вила в края на седмицата.

„Вярно е, че доста хора ни отписваха от борбата за първото място в Англия. Дори се бяха появили приказки, че ще сме от отборите в златната среда”, започна испанецът.

„Не мисля, че това увеличи напрежението върху нас. Дори си мисля, че ни помогна, тъй като всички искахме да покажем на останалия свят на какво сме способни. Това ни стимулира”, продължи той.

„Знаехме с какви качества разполагаме и на какво сме способни. Най-важното е не какво мислят другите, а какво вярваш ти”, добави Сеск пред „Daily Mail”.

„Искаме да печелим всичко възможно и за това ни беше доста трудно миналия сезон. По-различно е, когато се събудиш и знаеш, че си трети или четвърти в класирането. Сега е доста по-различно – всяка сутрин тренираме с мисълта, че се борим за титлата във Висшата лига. Искаме да победим големите тимове и големите играчи. Именно заради тези моменти съм щастлив, че съм футболист”, сподели още звездата на Арсенал.

„Това, че сме първи в Англия трябва да ни вдъхнови. Трябва да се опитаме да не изпуснем преднината си пред останалите тимове. Не можем да си позволим да се отпуснем, задължени сме да продължим да играем по начина, по който го правим. Далече сме от мисълта, че титлата вече е наша, ще бъде много глупаво от наша страна, ако започнем да мислим така. Ще бъде невероятно, ако успеем да спечелим Премиършип, особено като имаме предвид средната възраст на тима ни. В личен план, ако успея да взема титлата в Англия на 20 години, като играя във всеки мач, ще бъде нещо незабравимо”, завърши Фабрегас.