Полузащитникът на Арсенал Сеск Фабрегас изпрати ясно послание до ръководството на отбора, заставайки зад гърба на своя мениджър Арсен Венгер. Испанският младок заяви, че ще си тръгне от „Емирейтс стейдиъм”, ако Венгер напусне.

Въпреки че наскоро подписа нов осемгодишен договор с „топчиите”, Фабрегас призна, че бъдещето му е потънало в мъгла, в момента, в който френският специалист не успя да се споразумее с клуба за нов договор.

Испанският национал смята още, че напускането на Дейвид Дийн преди няколко месеца е разстроило играчите и, че Тиери Анри се чувства изкушен да приеме предложението на Барселона.

В интервю пред испанските медии, преди мача на националния отбор с Лихтенщайн, Фабрегас заяви: „Бъдещето ми в Арсенал е почти изцяло свързано с това на Арсен Венгер. Ако Арсен Венгер напусне, тогава на 90% и аз ще си тръгна, защото свързвам бъдещето си в клуба с неговото. Без Венгер, Арсенал няма да е същия клуб. Ако той напусне, този отбор никога няма да успее да достигне неговите успехи.”

Фабрегас сподели, че случилото се през последните месеци извън терена напълно е променило възгледите му за живота.

„Когато подписах осемгодишен договор с Арсенал тук нещата бяха различни,” заяви той. „Бях уверен в бъдещето на клуба, тогава това ми изглеждаше идеален вариант. Сега обаче вече се съмнявам, след като видях, че треньорът не иска да подпише нов договор, че Дейвид Дийн напусна и че не знам какво ще реши Тиери Анри. Това определено са фактори, които могат да се отразят на моето бъдеще.”

Сеск продължи с разкритията: „Винаги съм казвал, че един ден бих искал да се върна в Барселона, но просто в момента те разполагат с изключителни футболисти на моя пост.”