Испанският капитан на Арсенал Сеск Фабрегас предупреди своите съотборници, че не бива да подценяват съперника си в полуфиналите на турнира за Купата на Лигата - Ипсуич Таун.

"Артилеристите" бяха пред отпадане от турнира за ФА Къп, след като се спасиха в последния момент при домакинството на Лийдс Юнайтед и доведоха нещата до преиграване. Испанецът заяви днес пред репортерите на базата на тима:

"Независимо, че Ипсуич са отбор от Чемпиъншип, това може да ги направи още по-опасни". Халфът продължи: "Тяхната мотивация ще бъде много висока - това са мачовете им за годината". Фабрегас сподели още: "Ипсуич ще искат да ни победят на всяка цена. Те ще искат да покажат, че са силни, така че мотивацията им ще бъде огромна. Ако искаме да продължим напред ние трябва да имаме тяхната мотивация, даже трябва да покажем много по-голяма". Мениджърът на лондончани Арсен Венгер, който ще направи няколко смени в състава си за мача с "трактористите", заяви:

"В мача с Ипусич няма да има голямо значение, че ние нямаме трофеи от пет години. Това, което ще има най-голямо значение е факта, че ние сме на два мача от финал. Ще бъдем пределно мотивирани да успеем. Отиваме в Ипсуич да си свършим работата и да се представим много по-добре, отколкото в събота". Победителят от двойката Ипсуич - Арсенал ще срещне на финала победителя от другия полуфинал, в който се срещат Уест Хям и Бирмингам Сити.