Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас най-накрая сложи край на спекулациите около свой евентуален трансфер в Барселона и заяви, че ще остане в тима на "артилеристите" и през новия сезон.

Фабрегас се срещна с мениджъра си в Арсенал Арсен Венгер преди началото на Мондиала, за да помоли французина да му разреши да премине в Барселона.

Испанският халф обаче не успя да стори това и Венгер отхвърли офертата на каталунците от 30 милиона паунда. Сега стана ясно, че испанският национал ще остане на "Емирейтс".

"Първо, искам да се извиня на всички фенове на Арсенал, че не говорих за бъдещето си, но не знаех какво да правя до този момент", заяви юношата на Барселона.

"Не мога да отрека, че Барселона е атрактивна дестинация за мен. Това е отборът, в който се научих да играя моята игра, това е моят роден град, където са приятелите ми и семейството ми. Това е клуб, в който винаги съм мечтал да играя. Няма много играчи в света, които не искат да играят за Барселона. Имах много разговори с Арсен Венгер, и лични, и по телефона и независимо, че тези разговори ще си останат тайна, заключението е, че Арсенал отхвърли две оферти на Барселона. Аз съм професионалист и напълно разбирам желанието на Арсенал да ме задържи", продължи Фабрегас.

Доста от играчите на Барселона заявиха надеждата си Фабрегас да акостира на "Ноу Камп", но решимостта на Венгер да не продаде капитана си се отплати. Докато Фабрегас сложи край на спекулациите около бъдещето си за близкото бъдеще, няма да бъде изненада ако Барса отново отправи оферта за него в края на този сезон.

Самият Фабрегас побърза да успокои феновете на Арсенал, заявявайки, че няма да прекара следващите девет месеца, чумерейки се за провала на трансфера си в Барселона.

"Дължа много на клуба, на мениджъра, на феновете и ще уважа тяхното решение, а след това ще се концентрирам върху началото на новия сезон с Арсенал. Мога да успокоя феновете, че всички преговори са приключени и съм изцяло фокусиран върху това да играя за Арсенал. Аз съм играч на този отбор и когато стъпя на терена, това ще е единственият клуб, за който ще мисля. Гледам към началото на сезона и искам да оставя спекулациите зад себе си", завърши капитанът на "артилеристите".