Халфът на Арсенал Сеск Фабрегас ще има сериозни проблеми с привържениците на „топчиите”, след като бе сниман да носи фланелка на Барселона по време на празненствата на Испания по случай Световната титла.

Каталунската звезда бе принуден от своите съотборници Жерар Пике и Карлес Пуйол да облече червено-синята фланелка пред разпалените испански привърженици. Вратарят на Ливърпул Пепе Рейна, който държеше микрофона по това време, нарече Фабрегас „бъдещето на Барселона”.

Все пак, халфът набързо съблече фланелката, може би представяйки си какви ще бъдат коментарите сред привържениците на Арсенал, особено след като той каза, че е горд да бъде играч на „топчиите”.

Както е известно, Барселона от много време иска да си върне юношата, но за сега преговорите между двата клуба са в застой.

„Всичко, което мога да кажа е, че победата в Световното първенство е за всички играчи и фенове на Арсенал, те са от световна класа. Аз съм играч на Арсенал и съм горд от това”, заяви Сеск.

Мениджърът на отбора Арсен Венгер пък е отказал да се среща с представители на Барселона в Южна Африка, за да обсъждат трансфера.

Над един милион фенове в Мадрид посрещнаха своите нови националния герои, които се срещнаха с Крал Хуан Карлос и министър председателя Хосе Луис Сапатеро. Празненствата продължиха, като автобусът на отбора мина през Гран Виа, а феновете скандираха „Благодарение на Иниеста, Испания е във фиеста”.