Челси се наложи трудно с 1:0 при гостуването си на Куинс Парк Рейнджърс от 32-я кръг на Висшата лига. Точен за успеха бе Сеск Фабрегас, който отбеляза ценен гол в самия край на срещата.

Момчетата на Жозе Моуриньо владееха мача през всичките 90 минути, а в началото Вилиан удари и греда. Макар и инициативата да бе изцяло в гостите, домакините също имаха своите положения. На няколко пъти се наложи Тибо Куртоа да се намесва решаващо.

Двубоят бе проследен и от боса на „сините“ от Лондон Роман Абрамович, който бе заел своето място в ложата.

Челси започна увещаващо срещата, след като в 8-ата минута Вилиан имаше възможност да се разпише, но ударът му срещна гредата.

Малко преди края на първата част, в 44-ата минута, Чарли Остин стреля опасно някъде от дъгата на наказателното поле, но Тибо Куртоа изби удара, който бе насочен към долния десен ъгъл на вратата му.

Началото на второто полувреме бе спокойно, а в 64-ата минута Тибо Куртоа напомни осезаемо за класата си. Играчите на КПР спретнаха добра атака, развила се от дясно. Боби Замора центрира, а Мат Филипс пое топката в наказателното поле, обърна се технично и стреля, но стражът на „сините“ блокира много добре удара, избивайки в корнер. След изпълнението на ъгловия удар пък играта бе изнесена в по-предни позиции.

Десетина минути преди края хубаво положение се разкри пред Чарли Остин. Той стреля, а топката се рикошира в тялото на Гари Кейхил, последва добавка от страна на Остин, но Куртоа спаси.

Челси все пак успя да излезе напред в резултата след 88 минути игра. Вратарят на КПР Робърт Грийн изчисти слабо една топка, тя полетя на високо, а след това се озова в Еден Азар. Той напредна от ляво, последва двойно разиграване с Оскар, за да се стигне до пас на Азар към Сеск Фабрегас. Бившият футболист на Барселона веднага стреля и изпрати топката през купа от тела на играчи на КПР във вратата на Грийн.

Така със спечелените три точки „сините“ продължават да оглавяват класирането със 70 точки. КПР е 18-и, в зоната на изпадащите, с 26 пункта.