Селекционерът на Англия Фабио Капело отказа да обвърже бъдещето си с „Трите лъва”, 72 часа преди отлитането на тима за Южна Африка. Италианският специалист имаше няколко възможности да продължи договора си, преди Мондиала, но не пожела да го стори.

Според запознати, Капело е притеснен от проблемите в ръководството на Футболната Асоциация, и оставката на Лорд Трийсман, и дори не е наясно кой в момента диктува нещата в английския футбол. Освен всичко друго, той има оферти от Интер и италианския национален отбор, което го кара да се замисли още по-сериозно.

„Аз подписах при един президент, който след това се смени, а аз още не съм се запознал с новия шеф, така че не знам какво ще се случи. Бих останал, но първо трябва да говоря с новия президент. Нека да спрем с тези въпроси, защото ситуацията е ясна – нищо няма да се реши, докато не говоря с новия президент,” заяви Капело.

Фабио Капело подписа с Англия, когато начело на ФА беше Брайън Баруик, но оттогава нещата се промениха и към настоящия момент ръководител на централата е Роджър Бърдън.

„Фокусиран съм само върху Световното. Няма нищо друго. Никой друг не се е свързвал с мен, за да ми предлага работа. В момента Мондиалът е приоритет,” добави Капело.