Бордът на директорите на Футболната Асоциация на Англия одобри назначението на Фабио Капело за селекционер на националния отбор. Единственото, което остава е да бъде подписан официално договорът между двете страни.

Италианецът ще подпише договор за четири години и половина и ще получава по 4 милиона паунда на година. Това са основните точки на договора, чийто условия все още се доуточняват.

„Бордът одобри назначението му за мениджър, преговорите продължават,” обяви говорителят на ФА Ейдриън Бевингтън. „Но няма проблеми и ние ще стигнем до успешен край.”

Един от въпросите, останали за решаване е дали да бъде изпълнено искането на Капело Франко Балдини да стане спортен директор. Самият Балдини обаче заяви, че това не е проблем и дори да не бъде назначен, Капело пак ще поеме Англия.

Фабио Капело е един от най-титулуваните специалисти в Европа. Той има девет титли в Испания и Италия за 16 години в професията, като има трофеи с всеки от четирите клуба, с които е работил – Милан, Реал Мадрид, Рома и Ювентус.

Първият мач на Капело начело на Англия ще бъде контрола с Швейцария на „Уембли” на 6 февруари, а на 26 март ще изведе тима срещу Франция в Париж, отново в приятелски двубой.

Англия стартира квалификациите за Мондиал 2010 на 6 септември. „Трите лъва” са в група с Хърватия, Украйна, Беларус, Казахстан и Андора.